Recept
« Terug naar recepten
Gebakken rog op de wijze van parmentier
PT30M
Gebakken rog op de wijze van parmentier
Een heerlijk gebakken rog op de wijze van parmentier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken rog op de wijze van parmentier te bereiden
Was de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn. Dep aan beide kanten droog.
Verwijder pel en pitjes van de tomaat. Snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Hak ook de peterselie.
Schil en vierendeel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
Prak de nog warme aardappelen met 50g boter en de melk (de juiste hoeveelheid is afhankelijk van de aardappelsoort). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kruid de rogvleugels met peper en zout. Bak in 50g boter goudbruin. Houd de vis warm.
Doe de snippers tomaat en peterselie bij het bakvocht in de lege vispan, roer om en giet over de vis.
Serveer met een royale portie gespoten aardappelpuree. Versier met enkele groene blaadjes
Verwijder pel en pitjes van de tomaat. Snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Hak ook de peterselie.
Schil en vierendeel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
Prak de nog warme aardappelen met 50g boter en de melk (de juiste hoeveelheid is afhankelijk van de aardappelsoort). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kruid de rogvleugels met peper en zout. Bak in 50g boter goudbruin. Houd de vis warm.
Doe de snippers tomaat en peterselie bij het bakvocht in de lege vispan, roer om en giet over de vis.
Serveer met een royale portie gespoten aardappelpuree. Versier met enkele groene blaadjes