KookJij

Gebakken rog op de wijze van parmentier

Een heerlijk gebakken rog op de wijze van parmentier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken rog op de wijze van parmentier te bereiden

Was de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn. Dep aan beide kanten droog.
Verwijder pel en pitjes van de tomaat. Snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Hak ook de peterselie.
Schil en vierendeel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
Prak de nog warme aardappelen met 50g boter en de melk (de juiste hoeveelheid is afhankelijk van de aardappelsoort). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kruid de rogvleugels met peper en zout. Bak in 50g boter goudbruin. Houd de vis warm.
Doe de snippers tomaat en peterselie bij het bakvocht in de lege vispan, roer om en giet over de vis.
Serveer met een royale portie gespoten aardappelpuree. Versier met enkele groene blaadjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst