Recept
« Terug naar recepten
Gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat
PT50M
Gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat
Een heerlijk gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken schelvis met zoetzure en gedroogde tomaat te bereiden
Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. Laat deze drogen op bakpapier in de oven op 90°C. Het drogen neemt een half uur in beslag. De schijfjes tomaat worden later gebuikt als garnituur.
Zoetzure tomaat: laat de sjalot, de knoflook en de fijngehakte gember aanstoven in de maïsolie. Overgiet met de rijstazijn, de vissaus en het rietsuiker en laat even sudderen. Voeg de fijngesneden tomaten, de chilipeper en de tomatenketchup toe. Laat ongeveer 15 minuten zacht sudderen en werk af met vers gehakte koriander.
Kook de tagliatelle beetgaar in gevogeltefond waaraan een beetje olijfolie werd toegevoegd.
Bak de schelvis 4 minuten langs elke kant in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
Verdeel de zoetzure tomaat over de borden en leg er de gebakken schelvisfilet op. Schik wat opgerolde tagliatelle ernaast en versier met schijfjes gedroogde tomaat.
Zoetzure tomaat: laat de sjalot, de knoflook en de fijngehakte gember aanstoven in de maïsolie. Overgiet met de rijstazijn, de vissaus en het rietsuiker en laat even sudderen. Voeg de fijngesneden tomaten, de chilipeper en de tomatenketchup toe. Laat ongeveer 15 minuten zacht sudderen en werk af met vers gehakte koriander.
Kook de tagliatelle beetgaar in gevogeltefond waaraan een beetje olijfolie werd toegevoegd.
Bak de schelvis 4 minuten langs elke kant in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
Verdeel de zoetzure tomaat over de borden en leg er de gebakken schelvisfilet op. Schik wat opgerolde tagliatelle ernaast en versier met schijfjes gedroogde tomaat.