KookJij

Gebakken Vis met Citroen-roomsaus

Een heerlijk gebakken vis met citroen-roomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken Vis met Citroen-roomsaus te bereiden

1).Druppel het sap van 1 citroen gelijkmatig over de visfilets en strooi flink wat peper over de vis. Zet dit afgedekt 1 uur in de koeling.
Ondertussen:
2).We bakken de lenteuitjes, de sjalotjes, de knoflook en de kruiden in de hete boter, tot de uien zacht en glazig worden. Wel blijven roeren.
3).Dan doen we de citroensap er bij en roeren weer goed door.
4).Van het vuur af roeren we nu de kookroom door de massa en zetten dan het pannetje op een laag vuurtje weer op.
5).De limoen wordt zo geschild en de partjes limoen worden weggesneden tussen de vellen en in kleine stukjes verdeeld.
6).De kleine stukjes limoen gaan ook in de saus, waarna de saus niet meer mag koken en op smaak wordt gebracht met zout en peper. Houd warm
7).De vis wordt droog gedept met keukenpapier en wordt in wat extra roomboter "rosé" gebakken, dwz de vis moet niet zo gaar zijn dat ze gaat indrogen, maar mag wel aan de buitenzijde lekker goudbruin zijn.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de vis over de borden en geef er worteltjes bij met doperwtjes en gekookte aardappels. Schep de saus over de vis en garneer met iets groens.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

whhendriks

whhendriks zegt:
Leuk dat het verandert is naar neemt niet weg dat het recept hardstikke lekker is, mag ook gezegd worden.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Els, whhendriks, h.allart, lilith, derbyke,
Het was toch even anders dan jullie dachten. Maar jullie hadden wel gelijk,dat ik het moest verbeteren.
Jan A.
derbyke

derbyke zegt:
Zou zeggen voor een voorgerecht, maar dan tel je ongeveer 80 gr / 100 gr per persoon. Zal wel een typfoutje zijn. Komt zeker inorde ;);)
lilith

lilith zegt:
Lijkt me echt lekker Jan! Ik neem ook maar aan dt er 100 gram vis per persoon wordt bedoeld... (vind ik ook nog vrij weinig en reken meestal toch 150 tot 200 gram vis per persoon). Maar iedereen kan dat zelf aanpassen natuurlijk.
h.allart

h.allart zegt:
Volgens mij bent u bij de ingrediënten de fond vergeten. Hoeveel en bedoelt u echt runderfond? Visfond lijkt me logischer, maar bij die Thaise recepten weet je het nooit.
whhendriks

whhendriks zegt:
Ik denk dat er 100 gram per persoon wordt bedoelt en dan nog vind ik het niet veel.
Els

Els zegt:
Hallo, leuk recept, maar is 100 gram niet erg weinig voor 4 pers.;) Gr.Els.