Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Vis met Citroen-roomsaus
PT60M
Gebakken Vis met Citroen-roomsaus
Een heerlijk gebakken vis met citroen-roomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Vis met Citroen-roomsaus te bereiden
1).Druppel het sap van 1 citroen gelijkmatig over de visfilets en strooi flink wat peper over de vis. Zet dit afgedekt 1 uur in de koeling.
Ondertussen:
2).We bakken de lenteuitjes, de sjalotjes, de knoflook en de kruiden in de hete boter, tot de uien zacht en glazig worden. Wel blijven roeren.
3).Dan doen we de citroensap er bij en roeren weer goed door.
4).Van het vuur af roeren we nu de kookroom door de massa en zetten dan het pannetje op een laag vuurtje weer op.
5).De limoen wordt zo geschild en de partjes limoen worden weggesneden tussen de vellen en in kleine stukjes verdeeld.
6).De kleine stukjes limoen gaan ook in de saus, waarna de saus niet meer mag koken en op smaak wordt gebracht met zout en peper. Houd warm
7).De vis wordt droog gedept met keukenpapier en wordt in wat extra roomboter "rosé" gebakken, dwz de vis moet niet zo gaar zijn dat ze gaat indrogen, maar mag wel aan de buitenzijde lekker goudbruin zijn.
Ondertussen:
2).We bakken de lenteuitjes, de sjalotjes, de knoflook en de kruiden in de hete boter, tot de uien zacht en glazig worden. Wel blijven roeren.
3).Dan doen we de citroensap er bij en roeren weer goed door.
4).Van het vuur af roeren we nu de kookroom door de massa en zetten dan het pannetje op een laag vuurtje weer op.
5).De limoen wordt zo geschild en de partjes limoen worden weggesneden tussen de vellen en in kleine stukjes verdeeld.
6).De kleine stukjes limoen gaan ook in de saus, waarna de saus niet meer mag koken en op smaak wordt gebracht met zout en peper. Houd warm
7).De vis wordt droog gedept met keukenpapier en wordt in wat extra roomboter "rosé" gebakken, dwz de vis moet niet zo gaar zijn dat ze gaat indrogen, maar mag wel aan de buitenzijde lekker goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de vis over de borden en geef er worteltjes bij met doperwtjes en gekookte aardappels. Schep de saus over de vis en garneer met iets groens.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Het was toch even anders dan jullie dachten. Maar jullie hadden wel gelijk,dat ik het moest verbeteren.
Jan A.
derbyke zegt:
lilith zegt:
h.allart zegt:
whhendriks zegt:
whhendriks zegt: