Recept
« Terug naar recepten
Gebakken witlof
PT20M
Gebakken witlof
Een heerlijk gebakken witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
elly de jager van der eem
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen vinding
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken witlof te bereiden
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder het bittere stukje, doe ze in de kookzak, dichtbinden met elastiek. 10 Minuten in de magnetron op hoogste stand, laten uitlekken.
In een braadpan stukje roomboter smelten en de witlof met de snijkant naar beneden erin leggen tot ze mooi van kleur is, omkeren en nog even bakken. Opdienen.
In een braadpan stukje roomboter smelten en de witlof met de snijkant naar beneden erin leggen tot ze mooi van kleur is, omkeren en nog even bakken. Opdienen.
Mijn kookverhaal (elly de jager van der eem)
Ikzelf doe hierbij aardappelpuree met kaas. Heel Lekker.