Recept
« Terug naar recepten
Zoete gebakken witlof (Heerlijk)
PT10M
Zoete gebakken witlof (Heerlijk)
Door het bakken van de witlof en de toevoeging van de poedersuiker wordt de smaak van de witlof veel lekkerder. Ook een recept voor iemand die echt niet van witlof houdt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Onno Kleyn, culinair journalist
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete gebakken witlof (Heerlijk) te bereiden
- Was de stuikjes witlof en verwijder lelijke blaadjes en een schijfje van het stronkje.
- Snij de struikjes in de lengte in kwarten.
- Verhit een flinke klont roomboter in de koekenpan en bak de witlof in de roomboter. (15 minutn zachtjes bakken op halfhoog vuur is genoeg).
- Bestuif de witlof met poedersuiker en zout en keer ze af en toe om.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Erg lekker met aardappelpuree of gebakken aardappelen.