KookJij

Gebakken zeewolf met ragout van witte asperges, tomaten, croutons en spekreepjes

Een heerlijk gebakken zeewolf met ragout van witte asperges, tomaten, croutons en spekreepjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken zeewolf met ragout van witte asperges, tomaten, croutons en spekreepjes te bereiden

Schil de asperges. Kook ze kort in licht gezouten water. Verfris ze onder een koude waterstraal. Snijd de stengels dan schuin in stukken en houd de punten apart.
Dompel de tomaten even in kokend water, haal er de pel af, vierendeel ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelstenen.
Snijd het spek in fijne reepjes. Blancheer ze kort (30 sec.) in kokend water en bak ze dan op hevig vuur.
Aspergeragout: laat nu de asperges heel even in een pan kleuren. Voeg de spekjes, de stukjes tomaat, de croutons en de gehakte peterselie toe. Reken slechts enkele seconden en haal van het vuur.
Wentel de zeewolffilets door de bloem en bak ze gaar in de pan.
Saus: klop de boter (koud, en klontje na klontje) met het mosselkooknat op in een pannetje op zacht vuur.
Plaats de visfilet in het midden van een warm bord en schik langs weerszijden de ragout. Versier met de aspergepunten en lepel de botersaus er rond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst