Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zwezerik in appel- calvadossaus.
PT45M
Gebakken zwezerik in appel- calvadossaus.
Een heerlijk gebakken zwezerik in appel- calvadossaus. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zwezerik in appel- calvadossaus. te bereiden
Zet de bouillonblokken op in 1 liter water, breng aan de kook en even doorkoken
Spoel zwezerik goed af en ontdoe van ongerechtigheden en vet.
Pocheer zwezerik in het bouillon van ca 85 graden C. gedurende ca 20 min.
Laten afkoelen en ontvliezen.
Snij zwezerik in 10 mooie delen en kruid licht met peper en zout.
Wentel ze daarna in bloem en klop ze af.
Boter klaren en daarin de zwezerik net voor het uitserveren rustig knapperig bakken.
Schil de appelen, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Snij 30 mooie partjes en de rest van de appelen in fijne brunoise van 2,5x2,5 mm.
Wentel de 30 partjes door de bloem.
Bak ze vlak voor het uitserveren in boter mooi op kleur en beetgaar.
Voeg tijdens het bakken de basterdsuiker toe.
Voor de saus de kalfsfond en de room inkoken tot ca 2 dl.
Calvados toevoegen en verder inkoken tot gewenste dikte.
Voeg op het laatst de appelbrunoise toe en laat nog 1 minuut koken.
Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Voor het uitserveren een spiegeltje van de saus op het bord maken met daaro de zwezerik, garneer met appelpartjes en basilicum.
Spoel zwezerik goed af en ontdoe van ongerechtigheden en vet.
Pocheer zwezerik in het bouillon van ca 85 graden C. gedurende ca 20 min.
Laten afkoelen en ontvliezen.
Snij zwezerik in 10 mooie delen en kruid licht met peper en zout.
Wentel ze daarna in bloem en klop ze af.
Boter klaren en daarin de zwezerik net voor het uitserveren rustig knapperig bakken.
Schil de appelen, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Snij 30 mooie partjes en de rest van de appelen in fijne brunoise van 2,5x2,5 mm.
Wentel de 30 partjes door de bloem.
Bak ze vlak voor het uitserveren in boter mooi op kleur en beetgaar.
Voeg tijdens het bakken de basterdsuiker toe.
Voor de saus de kalfsfond en de room inkoken tot ca 2 dl.
Calvados toevoegen en verder inkoken tot gewenste dikte.
Voeg op het laatst de appelbrunoise toe en laat nog 1 minuut koken.
Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Voor het uitserveren een spiegeltje van de saus op het bord maken met daaro de zwezerik, garneer met appelpartjes en basilicum.
bertal zegt:
Sorry, maar dit recept hadden we al eens gemaakt op de kookclub, dus heb ik het van de site gehaald.
maar het staat als
tomatenbavarois met gebakken scampi(amuse)
hopenlijk kan je het vinden, nogmaals sorry
succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers