Recept
« Terug naar recepten
Gebraden borst van wilde gans ( zie opm)
PT80M
Gebraden borst van wilde gans ( zie opm)
Een heerlijk gebraden borst van wilde gans ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden borst van wilde gans ( zie opm) te bereiden
Bestrooi de ganzeborst licht met zout en peper.
Omwikkel de borst dakpansgewijs met de plakken spek en bind op met keukendraad.
Verhit de olie in een vuurvaste schaal en braad de borst 2 min. aan iedere kant aan.
Schuif de schaal circa 40 min. in de op 180 gaden C. voorverwarmde oven; de platte kant van de ganzeborst moet onder liggen.
Snijd intussen de schoongemaakte groenten in even grote reepjes.
Pel de tomaat, druk de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe na 20 min. de gesnipperde sjalotjes bij de ganzeborst en fruit ze glazig.
Voeg dan de groentereepjes toe en laat ze ook licht van kleur.
Voeg, als de groenten licht gefruit zijn, de boter toe, laat kort inkoken en voeg de witte wijn, witte port en de gevogeltefond toe.
Neem de schaal, als de vloeistof tot de helft is ingekookt, uit de oven.
Verpak de borst in aluminiumfolie en laat kort rusten.
Doe de blokjes tomaat bij de saus, bind de saus met de met een scheutje water aangemaakte maizena en breng op smaak met zout en peper.
Haal het keukendraad van de ganzeborst, snijd het vlees in plakken en leg ze op de saus in de schaal.
Omwikkel de borst dakpansgewijs met de plakken spek en bind op met keukendraad.
Verhit de olie in een vuurvaste schaal en braad de borst 2 min. aan iedere kant aan.
Schuif de schaal circa 40 min. in de op 180 gaden C. voorverwarmde oven; de platte kant van de ganzeborst moet onder liggen.
Snijd intussen de schoongemaakte groenten in even grote reepjes.
Pel de tomaat, druk de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe na 20 min. de gesnipperde sjalotjes bij de ganzeborst en fruit ze glazig.
Voeg dan de groentereepjes toe en laat ze ook licht van kleur.
Voeg, als de groenten licht gefruit zijn, de boter toe, laat kort inkoken en voeg de witte wijn, witte port en de gevogeltefond toe.
Neem de schaal, als de vloeistof tot de helft is ingekookt, uit de oven.
Verpak de borst in aluminiumfolie en laat kort rusten.
Doe de blokjes tomaat bij de saus, bind de saus met de met een scheutje water aangemaakte maizena en breng op smaak met zout en peper.
Haal het keukendraad van de ganzeborst, snijd het vlees in plakken en leg ze op de saus in de schaal.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Roovers Wil zegt:
Robert zegt:
Kan ik ook rode wijn gebruiken in plaats van witte?
Ben benieuwd of dat lekkerder is
Groetjes
bertal zegt:
Dat kan er bij gelijk met de gevogelte fond daarna laten inkoken. succes:);)
gr Bert.
p.s. staat er niet bij, dat klopt.
bertal zegt:
Dat ligt natuurlijk aan het stuk vlees:
En als het al dik 1 kg zwaar is dan denk ik dat het inderdaad langer moet, of je moet de ganzenborst in stukken doen.
succes
Bert Allers :);)
Anna zegt:
Ik heb in de vriezer nog ganzenborst liggen van ca. 1,2 kilo, van de lidl. Tot nu toe weet ik nog niet zo goed wat ik er mee aan moet.:? Heb jij misschien een suggestie?
Groetjes, Anna.
bertal zegt:
Leuk om te horen dat het mooi recept is.
Zelf heb ik het ook al eens klaar gemaakt.
Zorg wel voor jonge ganzen, zoals ook in de receptuur staat.
verder veel succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
Bert Allers zegt:
Veel succes.
Gr. Bert Allers