Recept
« Terug naar recepten
Gebraden eendenborsttranches (zie opm)
PT40M
Gebraden eendenborsttranches (zie opm)
Een heerlijk gebraden eendenborsttranches (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden eendenborsttranches (zie opm) te bereiden
Frambozenvinaigrette:
De walnootolie en de frambozen-azijn met een garde odf vork goed vermengen.
De frambozen pureren en toevoegen.
De vinaigrette met wat zout en peper uit de molen op smaak brengen.
Pijnappelpitjes gedurende enkele min. licht kleuren.
Meloenballetjes met een aardappelboortje uit de meloen boren.
Sla en waterkers wassen en 5 min. in koud water laten staa. zodat ze fris en krokant worden.
Eendenborsten aan de velkant met zout en peper inwrijven.
De eendenborsten met de velkant in de pan leggen en aan beide kanten in het eigen vet halfgaar bakken.
Het vel van de borsten afnemen en in fijne reepjes snijden.
De borsten met de nog rode kant in de pan leggen.
De borsten met de reepjes vel krokant bruin laten bakken.
Opmaken van het bord:
De slablaadjes en waterkers door de frambozenvinaigrette halen, speels op het bord plaatsen en met de frambozendressing nog iets besprenkelen.
De eendenborst trancheren, op de salade leggen en met de meloenballetjes omringen.
Het gerecht met de reepjes eendenvel, de pijnappelpitjes en wat tekjes kervel garneren.
De walnootolie en de frambozen-azijn met een garde odf vork goed vermengen.
De frambozen pureren en toevoegen.
De vinaigrette met wat zout en peper uit de molen op smaak brengen.
Pijnappelpitjes gedurende enkele min. licht kleuren.
Meloenballetjes met een aardappelboortje uit de meloen boren.
Sla en waterkers wassen en 5 min. in koud water laten staa. zodat ze fris en krokant worden.
Eendenborsten aan de velkant met zout en peper inwrijven.
De eendenborsten met de velkant in de pan leggen en aan beide kanten in het eigen vet halfgaar bakken.
Het vel van de borsten afnemen en in fijne reepjes snijden.
De borsten met de nog rode kant in de pan leggen.
De borsten met de reepjes vel krokant bruin laten bakken.
Opmaken van het bord:
De slablaadjes en waterkers door de frambozenvinaigrette halen, speels op het bord plaatsen en met de frambozendressing nog iets besprenkelen.
De eendenborst trancheren, op de salade leggen en met de meloenballetjes omringen.
Het gerecht met de reepjes eendenvel, de pijnappelpitjes en wat tekjes kervel garneren.