Recept
« Terug naar recepten
Gebraden karbonade met knoflookpiepers
PT100M
Gebraden karbonade met knoflookpiepers
Een heerlijk gebraden karbonade met knoflookpiepers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden karbonade met knoflookpiepers te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C.
Wrijf het vlees in met 4 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat peper.
Leg het vlees in een ruime braadslede.
Schil de aardappelen, kook ze ong.8min.snijd ze in vieren ze en leg ze naast het vlees.
Halveer de teentjes knoflook (niet pellen) en leg ze tussen de aardappelen.
Besprenkel de aardappelen met de rest van de olie en strooi er wat zout over.
Leg de boter in plakjes op het vlees.
Schuif de braadslede in de hete oven.
Verlaag na 20 min de oventemperatuur tot 175°C en laat het vlees en de aardappelen in nog ca. 50 minuten gaar worden.
Schep tussentijds telkens een paar lepels braadvet over het vlees.
Schep de aardappelen geregeld om.
Zet de oven uit.
Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten rusten.
Schep de aardappelen in een schaal en houd ze in de oven warm.
Zet de braadslede op een hoog vuur.
Voeg de cider toe en breng de jus al roerende aan de kook.
Roer de mosterd en het zout naar smaak erdoor.
Snijd het vlees met een glad, scherp mes in plakken.
Leg ze op de borden.
Schep de jus erover en leg de aardappelen erbij.
Wrijf het vlees in met 4 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat peper.
Leg het vlees in een ruime braadslede.
Schil de aardappelen, kook ze ong.8min.snijd ze in vieren ze en leg ze naast het vlees.
Halveer de teentjes knoflook (niet pellen) en leg ze tussen de aardappelen.
Besprenkel de aardappelen met de rest van de olie en strooi er wat zout over.
Leg de boter in plakjes op het vlees.
Schuif de braadslede in de hete oven.
Verlaag na 20 min de oventemperatuur tot 175°C en laat het vlees en de aardappelen in nog ca. 50 minuten gaar worden.
Schep tussentijds telkens een paar lepels braadvet over het vlees.
Schep de aardappelen geregeld om.
Zet de oven uit.
Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten rusten.
Schep de aardappelen in een schaal en houd ze in de oven warm.
Zet de braadslede op een hoog vuur.
Voeg de cider toe en breng de jus al roerende aan de kook.
Roer de mosterd en het zout naar smaak erdoor.
Snijd het vlees met een glad, scherp mes in plakken.
Leg ze op de borden.
Schep de jus erover en leg de aardappelen erbij.