Recept
« Terug naar recepten
Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta
PT35M
Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta
Een heerlijk gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta te bereiden
Smelt boter in een pan en bak de lamskronen langs beide kanten erin aan. Zet in een oven van 200°C en laat gedurende 10 min. braden. Haal uit de oven en uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 5 min. rusten. Versnijd het rosé gebraden lamsvlees tegen de ribben.
Maak de bonen schoon en blancheer ze gedurende 3 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat schrikken en goed uitlekken. Smelt boter in een pan, fruit de sjalot glazig erin aan, voeg de bonen toe en laat op zacht vuur stoven. De bonen moeten nog krokant zijn. Kruid met bonenkruid, peper en zout.
Laat voor de saus de fond inkoken en monteer met boter. Bereid de polenta zoals op de verpakking.
Maak de bonen schoon en blancheer ze gedurende 3 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat schrikken en goed uitlekken. Smelt boter in een pan, fruit de sjalot glazig erin aan, voeg de bonen toe en laat op zacht vuur stoven. De bonen moeten nog krokant zijn. Kruid met bonenkruid, peper en zout.
Laat voor de saus de fond inkoken en monteer met boter. Bereid de polenta zoals op de verpakking.