Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde champignons
PT50M
Gefrituurde champignons
Een heerlijk gefrituurde champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gefrituurde champignons te bereiden
Maak de champignons schoon.
Kruid de bloem met zout, peper en wat paprikapoeder in een ondiepe kom.
Klop in een andere kom de eieren kort door elkaar.
Doe in een derde kom het paneermeel.
Spoel de peterselie af, dep droog en hak fijn.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze fijn.
Snijd de aurgurkjes in blokjes.
Vermeng alles met mayonaise en yoghurt.
Voeg de citroensap en mosterd toe, breng op smaak en zet koel weg.
Verhit de olie in een wok op zo hoog vuur, dat een stukje brood in 1 min. bruin is.
Wentel de champignons door het ei, de bloem en paneermeel.
Frituur de champignons in porties in steeds 6 min. goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.
Garneer met de citroenpartjes en geef er de mayonaise als dip bij.
Kruid de bloem met zout, peper en wat paprikapoeder in een ondiepe kom.
Klop in een andere kom de eieren kort door elkaar.
Doe in een derde kom het paneermeel.
Spoel de peterselie af, dep droog en hak fijn.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze fijn.
Snijd de aurgurkjes in blokjes.
Vermeng alles met mayonaise en yoghurt.
Voeg de citroensap en mosterd toe, breng op smaak en zet koel weg.
Verhit de olie in een wok op zo hoog vuur, dat een stukje brood in 1 min. bruin is.
Wentel de champignons door het ei, de bloem en paneermeel.
Frituur de champignons in porties in steeds 6 min. goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.
Garneer met de citroenpartjes en geef er de mayonaise als dip bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ruud zegt:
heksje13 zegt:
Groetjes Joanita
flavia zegt: