KookJij

Gefrituurde geldbuideltjes

Een heerlijk gefrituurde geldbuideltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde geldbuideltjes te bereiden

Geldbuideltjes
Kook de paksoi 2 minuten in een pan kokend water. Giet paksoi af en laat schrikken onder koude kraan. Hak de bladeren fijn. Doe de paksoi in een kom en schep er de fijngehakte kipfilet, sesamolie, lente-uitje, gember, knoflook, rijstwijn, oestersaus en sojasaus door. Breng op smaak met peper en zout en voeg de maïzena toe. Bevochtig de handen met koud water en kneed de massa stevig door elkaar. Leg de wontonvellen op een werkvlak en dek ze af met een vochtige theedoek. Neem één vel en schep 2 theelepels vulling in het midden. Kwast de rand van het vel in met water. Plooi de randen van het vel samen en draai ze dicht. Dek wederom af met een vochtige doek en bereid de volgende velletjes op dezelfde manier.

Verhit olie in een grote wok of frituurpan tot 190 °C. Doe de buideltjes in porties in de hete olie en frituur ze in ca. 5 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveer ze warm en geef er de zoetzure saus bij.

Saus:
Doe alle ingrediënten in een klein pannetje (ananas met sap) en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de massa.

Serveren:
Serveer de saus warm bij de buideltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst