Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde kip met piccalillysaus
PT30M
Gefrituurde kip met piccalillysaus
Een heerlijk gefrituurde kip met piccalillysaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk, de telegraaf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde kip met piccalillysaus te bereiden
Kook de aardappels in de schil. Verhit ondertussen een frituur of een pan met ruim olie tot 170 graden. Breng de kip op smaak met zout en peper, de fijngehakte knoflook en fijngehakte peper met zaadjes. Haal door de bloem en frituur de kip goudbruin. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de bouillon, piccalilly en de room. Verhit het mengsel op half hoog vuur en roer goed door met een garde. Laat ongeveer 5 minuten rustig koken. Voeg dan de kip toe aan de saus en laat nog 5 minuten rustig pruttelen. Snijd ondertussen de aardappels in grove stukken en frituur ze krokant.
Verdeel de aardappeltjes over het midden van een ruim bord. Leg er een paar stukjes kip op en druppel de saus erover.
Verdeel de aardappeltjes over het midden van een ruim bord. Leg er een paar stukjes kip op en druppel de saus erover.