Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde papa rellena
PT25M
Gefrituurde papa rellena
Gefrituurde papa rellena
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
heerlijkhappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde papa rellena te bereiden
- Schil de aardappels en kook ze circa 20 minuten in water met zout tot ze zacht zijn.
Pureer de aardappels fijn en glad. - Er mogen geen stukjes meer in zitten.
- Voor perfect gladde puree gebruik ik zelf een vork.
- Meng de aardappelpuree goed met 3 eetlepels tarwebloem en wat zout tot een soort deeg.
- Voor de vulling:
- Verhit wat olie in een pan op hoog vuur.
- Voeg al roerend de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en vervolgens de tomatenpuree, paprika, aji amarillo, aji panca en bak tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.
- Voeg het rundergehakt, zout, peper, komijn en oregano toe.
- Roer en dek de pan af.
- Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten koken, af en toe roeren en daarna zet het vuur uit.
- Kook de eieren.
- Verdeel het aardappeldeeg in vier gelijke delen en vorm er ballen van.
- Kneed de aardappelbal een paar seconden met bebloemde handen.
- Neem de bal en druk hem plat tussen je handen.
- Schep met een lepel een deel van de vulling uit de pan en een stukje van het gekookte ei en zwarte olijf in het midden van de aardappelronde.
- Vouw mooi dicht tot een ronde bal.
- Zet op het aanrecht 1 grote schaal met een laag bloem erop klaar en een kom met het losgeklopte eiwit.
- Rol de gevulde aardappelbal eerst door het eiwit daarna door schaal met bloem en bak ze in hete olie of in een frituurpan tot ze mooi goudbruin aan de buitenkant zijn.
- Serveer de papa rellena samen met salsa criolla en aji amarillo mayonaise erbij.
- Salsa criolla:
- Doe de uien in een kom, voeg wat chilipeper toe en daarna wat zout en peper om op smaak te brengen en tenslotte het limoensap erbij.
- Aji Amarillo mayonaise:
- Meng in een kom mayonaise, aji Amarillo pasta, zout en peper naar smaak.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Land van herkomst klopt niet, kan Peru nergens vinden.