Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree
PT35M
Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree
Een heerlijk gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree te bereiden
1. De aardappelen en wortelen in stukken van gelijke grootte snijden, samen gaarkoken en daarna pureren. Een eierdooier en een nootje boter er doorroeren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
2. De pladijsfilets in porties van vier tot vijf centimeter lengte snijden, op smaak brengen met peper en zout en ze door de bloem wentelen. Er de overtollige bloem afkloppen en de pladijsreepjes frituren op 180°C of in de pan bakken. Laten uitlekken en warm houden.
3. De wortelpuree centraal op warme borden schikken en er de gefrituurde pladijsreepjes opleggen. Serveren met tartarensaus of mayonaise.
2. De pladijsfilets in porties van vier tot vijf centimeter lengte snijden, op smaak brengen met peper en zout en ze door de bloem wentelen. Er de overtollige bloem afkloppen en de pladijsreepjes frituren op 180°C of in de pan bakken. Laten uitlekken en warm houden.
3. De wortelpuree centraal op warme borden schikken en er de gefrituurde pladijsreepjes opleggen. Serveren met tartarensaus of mayonaise.
Theo zegt: