Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Aardappels
PT140M
Gegratineerde Aardappels
Aangezien ik geen duidelijk apart recept vond van gegratineerde aardappels binnen de Kookjij-receptuur, heb ik hierbij mijn eigen recept gedaan. Het is een eenvoudig, rijk en gemakkelijk recept.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Aardappels te bereiden
- Breng in een pan de aardappelschijven aan de kook in de melk.
- Laat het geheel 3-4 minuten zachtjes door koken met gesloten deksel op lager gezet vuur.
- Giet de aardappels af en vang de kookmelk op. Vul de kookmelk eventueel aan tot 350 cc.
- Vet de ovenschaal in met ruim roomboter en vul deze dan met de aangekookte aardappelschijfjes.
- De knoflook snippers goed wegwerken tussen de aardappelschijfjes.
- Strooi zout en peper over de aardappels.
- Giet de kookmelk bij de aardappels en giet dan de room er bij. Leg hier en daar nog wat klontjes room boter op de schotel.
- Strooi hierover de geraspte kaas en schuif dit geheel in de voorverwarmde oven.
- Laat de schotel 90 minuten in de oven staan.
- Haal de schotel er uit en verdeel de inhoud in punten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit is een basis gratin recept. Je kunt het nog verder lekkerder maken met kruiden, specerijen, blokjes spek, enz.