Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardappeltjes met knolselder en schorseneren
PT50M
Gegratineerde aardappeltjes met knolselder en schorseneren
Een heerlijk gegratineerde aardappeltjes met knolselder en schorseneren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardappeltjes met knolselder en schorseneren te bereiden
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Doe hetzelfde met de schorseneren en knolselder. Gaar de aardappelen samen met de schorseneren en knolselder beetgaar in de melk op smaak gebracht met nootmuskaat, peper en zout. Schep de aardappelen en de groenten uit de melk. Bewaar de melk. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer in kokend gezouten water. Giet af onder koud stromend water.
Meng de aardappelen en de groenten en doe in een ovenschaal. Lepel hierover een beetje van de resterende melk en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
Werk af met gesnipperde bieslook.
Kruid ondertussen het varkenshaasje met peper en zout. Bak langs alle zijden kort aan in een beetje boter voor een mooi korstje. Gaar vervolgens in de oven gedurende ongeveer 10 minuten op 180°C.
Meng de aardappelen en de groenten en doe in een ovenschaal. Lepel hierover een beetje van de resterende melk en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
Werk af met gesnipperde bieslook.
Kruid ondertussen het varkenshaasje met peper en zout. Bak langs alle zijden kort aan in een beetje boter voor een mooi korstje. Gaar vervolgens in de oven gedurende ongeveer 10 minuten op 180°C.
fijnproever zegt: