Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde asperges met ham in witbier
PT45M
Gegratineerde asperges met ham in witbier
Een heerlijk gegratineerde asperges met ham in witbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkernormaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde asperges met ham in witbier te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Was en schil de asperges. Kook ze beetgaar. Snij ondertussen de ham in reepjes. Meng de crème fraîche met het bier tot een glad geheel. Roer daarna de geraspte kaas en de ham erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Schik de asperges in een ovenschaal. Overgiet met het biermengsel. Zet ongeveer 15-20 minuten in de oven tot je een mooi bruin korstje krijgt. Lekker met gekookte aardappelen.