Lekker bij de lunch of bij een buffet.
Voor een feestje maak je het van tevoren klaar. Je hoeft de schaal alleen nog onder de gril te schuiven.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde eieren met tonijn
PT20M
Gegratineerde eieren met tonijn
Een heerlijk gegratineerde eieren met tonijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend, zat bij mijn kookknipsels van jaren geleden. Misschien Allerhande?
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde eieren met tonijn te bereiden
De tonijn afgieten en fijnprakken. Zolang apart wegzetten.
De eieren ongeveer 8 minuten koken tot bijna hard.Ondertussen de witte saus met de melk maken volgens de gebruiksaanwijzing. Tegen het eind de tomatenpuree+de kaas+de helft van de peterselie+de helft van de selderij door de witte saus roeren en de kaas zo laten smelten. Indien gewenst zout en peper erbij. Van het vuur halen en apart wegzetten.
Door de tonijn prak je dan de kappertjes+ui+rest van de peterselie+rest van de selderij en 3 eetlepels van de kaassaus en zout en peper naar smaak.
De gril voorverwarmen (hoogste stand).
De eieren laten schrikken, pellen en in de lengte halveren. De dooiers voorzichtig boven de tonijn eruit wippen en door het tonijnmengsel prakken. Goed mengen.
Met het tonijnmengsel de halve eieren hoog opvullen.
Leg de eieren dan in de ovenschaal, desnoods een klein dun stukje aan de onderkant wegsnijden zodat ze niet omvallen.
De witte kaassaus over het geheel gieten en de schaal 1 richel onder de gril schuiven. In ± 5 minuten heet en goudbruin laten worden.
De eieren ongeveer 8 minuten koken tot bijna hard.Ondertussen de witte saus met de melk maken volgens de gebruiksaanwijzing. Tegen het eind de tomatenpuree+de kaas+de helft van de peterselie+de helft van de selderij door de witte saus roeren en de kaas zo laten smelten. Indien gewenst zout en peper erbij. Van het vuur halen en apart wegzetten.
Door de tonijn prak je dan de kappertjes+ui+rest van de peterselie+rest van de selderij en 3 eetlepels van de kaassaus en zout en peper naar smaak.
De gril voorverwarmen (hoogste stand).
De eieren laten schrikken, pellen en in de lengte halveren. De dooiers voorzichtig boven de tonijn eruit wippen en door het tonijnmengsel prakken. Goed mengen.
Met het tonijnmengsel de halve eieren hoog opvullen.
Leg de eieren dan in de ovenschaal, desnoods een klein dun stukje aan de onderkant wegsnijden zodat ze niet omvallen.
De witte kaassaus over het geheel gieten en de schaal 1 richel onder de gril schuiven. In ± 5 minuten heet en goudbruin laten worden.
Inge Geesthuijsen zegt: