Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde koolraap
PT50M
Gegratineerde koolraap
Een heerlijk gegratineerde koolraap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gegratineerde koolraap te bereiden
- Schil en snijd de koolraap in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de boter in een pan en bak de koolraap ongeveer 3 minuten.
- Voeg vervolgens de kerrie, daarna de melk, water en bouillontablet toe. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Vermeng 2 el bloem met wat water. Voeg dit al roerende toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de ham in dobbelsteentjes en meng hier de peterselie door.
- Vet een ovenschaal in. Doe hierin het koolraapmengsel, verdeel de hamblokjes erover en bestrooi met de geraspte kaas.
- Laat het in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de boter in een pan en bak de koolraap ongeveer 3 minuten.
- Voeg vervolgens de kerrie, daarna de melk, water en bouillontablet toe. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Vermeng 2 el bloem met wat water. Voeg dit al roerende toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de ham in dobbelsteentjes en meng hier de peterselie door.
- Vet een ovenschaal in. Doe hierin het koolraapmengsel, verdeel de hamblokjes erover en bestrooi met de geraspte kaas.
- Laat het in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden.