Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde kruidenflensjes met groenten
PT50M
Gegratineerde kruidenflensjes met groenten
Een heerlijk gegratineerde kruidenflensjes met groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde kruidenflensjes met groenten te bereiden
Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg tijm en bieslook toe, en doe er een snuifje zout bij.
Snij de broccoli in kleinere roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).
Snij de champignons in schijfjes.
Bak 8 flensjes van het beslag, telkens in een weinig boter.
Breng 1/2 L water aan de kook met het groentebouillonblokje, de tijm, de paprika en het kruidentuiltje.
Voeg de tarwegraantjes toe en laat 10 min. koken.
Doe de broccoliroosjes en champignonschijfjes bij de graantjes en laat nog 5 min. koken.
Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de petit-suissekaasjes door. Kruid met peper en zout.
Verdeel de vulling over de flensjes en vouw ze dubbel. Schik op een grote ovenschotel. Verdeel er de parmezaan en de boter in nootjes over.
Op het moment zelf
(20 min. in de oven)
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat nog 5 min. verder bakken.
Dien op met een gemengd slaatje waar u wat geplette hazelnootjes over strooit.
Snij de broccoli in kleinere roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).
Snij de champignons in schijfjes.
Bak 8 flensjes van het beslag, telkens in een weinig boter.
Breng 1/2 L water aan de kook met het groentebouillonblokje, de tijm, de paprika en het kruidentuiltje.
Voeg de tarwegraantjes toe en laat 10 min. koken.
Doe de broccoliroosjes en champignonschijfjes bij de graantjes en laat nog 5 min. koken.
Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de petit-suissekaasjes door. Kruid met peper en zout.
Verdeel de vulling over de flensjes en vouw ze dubbel. Schik op een grote ovenschotel. Verdeel er de parmezaan en de boter in nootjes over.
Op het moment zelf
(20 min. in de oven)
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat nog 5 min. verder bakken.
Dien op met een gemengd slaatje waar u wat geplette hazelnootjes over strooit.