Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde prei
PT45M
Gegratineerde prei
Een heerlijk gegratineerde prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde prei te bereiden
-De prei schoonmaken, het onderste deel eraf snijden en de lelijke groene bladeren.
-Een beetje insnijden en goed schoonspoelen.
-De prei in 2 stukken snijden en gaar koken.
-Heel goed laten uitlekken (als ze iets afgekoeld zijn kan je ze uitknijpen zodat alle vocht weg is).
-De stukken prei inrollen in de ham en naast elkaar in een ovenschaal leggen.
-De boter in een pan smelten en de bloem toevoegen, even laten bakken onder voortdurend roeren.
-Beetje bij beetje de melk toevoegen en goed blijven roeren zodat je geen klontjes krijgt.
-Als je een vloeiende saus hebt, het bouillonblokje erbij doen en laten oplossen.
-De stukjes ham erbij doen en de geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak).
-Afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
-De saus over de prei in de ovenschaal verdelen en de mozarrella erover verkruimelen.
-In de voorverwarmde oven van 180C de mozarrella laten smelten.
-Een beetje insnijden en goed schoonspoelen.
-De prei in 2 stukken snijden en gaar koken.
-Heel goed laten uitlekken (als ze iets afgekoeld zijn kan je ze uitknijpen zodat alle vocht weg is).
-De stukken prei inrollen in de ham en naast elkaar in een ovenschaal leggen.
-De boter in een pan smelten en de bloem toevoegen, even laten bakken onder voortdurend roeren.
-Beetje bij beetje de melk toevoegen en goed blijven roeren zodat je geen klontjes krijgt.
-Als je een vloeiende saus hebt, het bouillonblokje erbij doen en laten oplossen.
-De stukjes ham erbij doen en de geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak).
-Afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
-De saus over de prei in de ovenschaal verdelen en de mozarrella erover verkruimelen.
-In de voorverwarmde oven van 180C de mozarrella laten smelten.