Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Veldsla-stamppot
PT45M
Gegratineerde Veldsla-stamppot
Een heerlijk gegratineerde veldsla-stamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
agrimarkt folder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Veldsla-stamppot te bereiden
De aardappelen koken en er met de melk een luchtige puree van maken.
De puree op smaak maken met peper, zout en pesto.
De eieren hard koken.
De spekreepjes uitbakken.
De ui en de paprika snipperen en 3 min. meebakken met de spekreepjes.
De salami en hardgekookte eieren in blokjes snijden.
De worteleindjes van de veldsla afsnijden en de blaadjes samen met het spekmengsel, de salami en de eiblokjes door de puree mengen.
De stamppot in een ingevette ovenschaal scheppen.
De paneermeel met de kaas vermengen en over de schaal verdelen.
Enkele vlokjes boter erover verdelen en in de oven een lekker bruin korstje laten krijgen.
De puree op smaak maken met peper, zout en pesto.
De eieren hard koken.
De spekreepjes uitbakken.
De ui en de paprika snipperen en 3 min. meebakken met de spekreepjes.
De salami en hardgekookte eieren in blokjes snijden.
De worteleindjes van de veldsla afsnijden en de blaadjes samen met het spekmengsel, de salami en de eiblokjes door de puree mengen.
De stamppot in een ingevette ovenschaal scheppen.
De paneermeel met de kaas vermengen en over de schaal verdelen.
Enkele vlokjes boter erover verdelen en in de oven een lekker bruin korstje laten krijgen.