KookJij

Gegrild kalfsvlees ratatouille, gratin met verse kruiden

Een heerlijk gegrild kalfsvlees ratatouille, gratin met verse kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrild kalfsvlees ratatouille, gratin met verse kruiden te bereiden

Smeer een vuurvaste ovenschaal in met boter en look. Snijd de aardappelen in schijfjes en bedek er de ovenschaal mee. Kruid ze af. Strooi er gemalen kaas over en bedek weer met aardappelschijfjes. Doe dit totdat de schaal gevuld is en eindig met een laag gemalen kaas. Kook de melk en de room samen op met de tijm, de laurier, een teentje look en nootmuskaat. Meng met vers gesneden kruiden. Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen tot dat ze net ondergedompeld zijn in de vloeistof.
Maak een ratatouille van de groenten. Schil de courgette en aubergine en snijd in blokjes. Was en snijd de paprika’s in grote stukken. Pel en ontpit de tomaat en snijd in grote stukken. Snijd de uien grof en pers een teentje look. Laat de courgettes bruinen in olijfolie. Doe er de overige groenten bij en kruid met peper en zout. Laat de ratatouille een half uur op een zacht vuur sudderen en roer af en toe eens.
Bak de gratin 1 uur in de oven op 180 °C of net zolang dat je met een satétsokje zonder problemen door de gratin kunt prikken.
Gril het kalfsvlees in een grillpan. Kruid met peper van de molen en grof zeezout. Blus de grillpan met kalfsfond, monteer met wat boter tot een stevige jus en smaak af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst