Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde kalfsentrecote met peper-roomsaus
PT45M
Gegrilde kalfsentrecote met peper-roomsaus
Een heerlijk gegrilde kalfsentrecote met peper-roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde kalfsentrecote met peper-roomsaus te bereiden
VLEES:
Het vlees licht zouten en peperen.
Maak een mengsel van wat olijfolie en provencaalse kruiden, de fijngehakte knoflook en de naaldjes van de verse rozemarijn.
Laat hierin de kalfsrondjes afgedekt 1 uur buiten de koelkast marineren.
Gril het vlees, vlak voor het uitserveren "rose "
Broccoli:
Maak de broccoli schoon en bewaar alleen de roosjes.
Kook de broccoli, in licht gezouten water, beetgaar.
Laat ze niet te lang doorgaren.
Pommes parisienne:
Kook de pommes parisienne net niet beetgaar.
Laat ze afkoelen en frituur ze gaar vlak voor het uitserveren.
Strooi er wat zout over.
SAUS:
Bak het afsnijdsel van het vlees in een beetje boter gaar.
Snipper de sjalotjes en stoof ze gaar bij het vlees.
Voeg hieraan de versgemalen zwarte peper en de oregano aan toe en laat alles 5 min. langzaam stoven.
Zeef de saus.
Voeg nu de melk en de room toe en laat dit mengsel 10 min zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met enkele druppels citroensap en wat zout.
Zet het vuur zeer laag en klop met de garde nu de losgeklopte eierdooiers erdoor en laat de saus verdikken.
Let op de saus mag niet meer koken.
PRESENTATIE:
Was en droog de sla.
Plaats een rondje vlees op een blaadje sla aan de zijkant van een warm bord en leg er 2 roosjes broccoli en 3-4 pommes parisienne naast.
Nappeer het vlees met wat saus.
Het vlees licht zouten en peperen.
Maak een mengsel van wat olijfolie en provencaalse kruiden, de fijngehakte knoflook en de naaldjes van de verse rozemarijn.
Laat hierin de kalfsrondjes afgedekt 1 uur buiten de koelkast marineren.
Gril het vlees, vlak voor het uitserveren "rose "
Broccoli:
Maak de broccoli schoon en bewaar alleen de roosjes.
Kook de broccoli, in licht gezouten water, beetgaar.
Laat ze niet te lang doorgaren.
Pommes parisienne:
Kook de pommes parisienne net niet beetgaar.
Laat ze afkoelen en frituur ze gaar vlak voor het uitserveren.
Strooi er wat zout over.
SAUS:
Bak het afsnijdsel van het vlees in een beetje boter gaar.
Snipper de sjalotjes en stoof ze gaar bij het vlees.
Voeg hieraan de versgemalen zwarte peper en de oregano aan toe en laat alles 5 min. langzaam stoven.
Zeef de saus.
Voeg nu de melk en de room toe en laat dit mengsel 10 min zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met enkele druppels citroensap en wat zout.
Zet het vuur zeer laag en klop met de garde nu de losgeklopte eierdooiers erdoor en laat de saus verdikken.
Let op de saus mag niet meer koken.
PRESENTATIE:
Was en droog de sla.
Plaats een rondje vlees op een blaadje sla aan de zijkant van een warm bord en leg er 2 roosjes broccoli en 3-4 pommes parisienne naast.
Nappeer het vlees met wat saus.