Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing
PT30M
Gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing
Een heerlijk gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde sint jacobsmosselen met limoendressing te bereiden
Laat de mosselen iets ontdooien en snijd ze overdwars doormidden.Bestrijk ze met de olie en bestrooi met zout.Pel en snipper de knoflook en sjalot.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes.Wrijf de suiker in een vijzel fijn.Schep de knoflook,sjalot,spaanse peper,suiker,het limoensap en bieslook door elkaar.Breng het mengsel op smaak met zout.Verhit een grillpan en rooster de mosselen aan beide kanten1 minuut.Schep de dressing erover en serveer ze met partjes limoen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Sjaak zegt:
Wij hebben een eetclubje en nu wil ik de Jacobsschelpen serveren. Kan ik daar nu ook nog naast een salade, gebakken aardappelen of een pasta serveren? Of wordt het dan teveel?:?