KookJij

Gegrilde watermeloensteak

Een heerlijk gegrilde watermeloensteak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde watermeloensteak te bereiden

Verhit de barbecue of grill tot middelhoge temperatuur en plaats het rooster circa 10 cm van de hittebron. Snijd de meloen in de lengte doormidden of in vieren, afhankelijk van hoe groot de vrucht is. Snijd in plakken van 5 cm dik en laat de schil er aan zitten. Verwijder met een vork zoveel mogelijk pitten uit het vruchtvlees.

Meng de olijfolie met de rozemarijn en doe er zout en peper bij. Bestrijk met de gekruide olie. Grill de meloen 5 minuten aan beide kanten. Het vruchtvlees moet licht gecarameliseerd en uitgedroogd zijn. Serveer de 'steaks' met partjes citroen.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Gegrilde watermeloen wordt in dit recept behandeld als groente. Het vocht kook je er grotendeels uit, waardoor er een smakelijke, kleine 'steak' met een geweldige textuur overblijft. Lekker op de barbecue of onder de gril. Let er wel op dat het water kan weglopen, anders krijg je een gestoomde vrucht. Lekker met gepofte aardappel en gegrilde tofoe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingrid

Ingrid zegt:
Heel vreemd, maar zo vreemd dat het mijn nieuwschierigheid heeft opgewekt, als de weergoden het willen ga ik het zeker proberen.