Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde watermeloensteak
PT30M
Gegrilde watermeloensteak
Een heerlijk gegrilde watermeloensteak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde watermeloensteak te bereiden
Verhit de barbecue of grill tot middelhoge temperatuur en plaats het rooster circa 10 cm van de hittebron. Snijd de meloen in de lengte doormidden of in vieren, afhankelijk van hoe groot de vrucht is. Snijd in plakken van 5 cm dik en laat de schil er aan zitten. Verwijder met een vork zoveel mogelijk pitten uit het vruchtvlees.
Meng de olijfolie met de rozemarijn en doe er zout en peper bij. Bestrijk met de gekruide olie. Grill de meloen 5 minuten aan beide kanten. Het vruchtvlees moet licht gecarameliseerd en uitgedroogd zijn. Serveer de 'steaks' met partjes citroen.
Meng de olijfolie met de rozemarijn en doe er zout en peper bij. Bestrijk met de gekruide olie. Grill de meloen 5 minuten aan beide kanten. Het vruchtvlees moet licht gecarameliseerd en uitgedroogd zijn. Serveer de 'steaks' met partjes citroen.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Gegrilde watermeloen wordt in dit recept behandeld als groente. Het vocht kook je er grotendeels uit, waardoor er een smakelijke, kleine 'steak' met een geweldige textuur overblijft. Lekker op de barbecue of onder de gril. Let er wel op dat het water kan weglopen, anders krijg je een gestoomde vrucht. Lekker met gepofte aardappel en gegrilde tofoe.
Ingrid zegt: