Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zalm met gepofte aardappel
PT90M
Gegrilde zalm met gepofte aardappel
Een heerlijk gegrilde zalm met gepofte aardappel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zalm met gepofte aardappel te bereiden
verwarm de oven voor op 225C.Boen de aardappelen schoon,prik met een vork een paar gaatjes in de schil en leg ze in een ovenschaal en dek ze af met aluminumfolie.Pof de aardappelen 60 min.in de oven gaar en schakel de oven terug naar 200C,haal de aardappelen uit de oven (bewaar de folie) en laat ze even uitdampen.Snijd de kapjes eraf,hol de aardappels en de kapjes uit met een lepel eruit.Prak met een vork het ardappelkruim,zure room,mosterd en de kaas in een diep bord door elkaar en breng het op smaak met peper.Vul de aardappelen hiermee en zet de kapjes weer op de aardappel en zet ze weer terug in de ovenschaal.Bestrijk de aardappels aan alle kanten met olijfolie en bestrooi ze met zout.Zet de schaal in de oven en laat ze in 5 min.door en door warm worden.Leg op 4 borden een pluk radijsspruiten.Rijg de tomaatjes aan een satéprikker en bestrijk ze met olie.Bestrooi de zalm met chilipeper.Verhit een grillpan tot deze goed heet is.Rooster de tomaatspiesjes in 5 min.rondom lichtbruin.Haal ze uit de pan en houd ze warm onder het aluminiumfolie.Rooster de zalm in de zelfde grillpan in 3 min.gar,keer ze halverwege om.Leg de tomatenspiesjes op de radijsspruiten,leg de zalm erop en bestrooi ze nog met wat zout.Leg de gepofte aardappel ernaast en dien het gelijk op.
sietske zegt:
wat een leuk gerecht ik ga het proberen. ik laat nog iets van mij horen al ik het gegeten heb:p:D