KookJij

Gegrilde zalm met witte wijnsaus

Een heerlijk gegrilde zalm met witte wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Pim haakbergen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde zalm met witte wijnsaus te bereiden

Doe de ingrediënten voor de witte wijnsaus in een steelpan en klop met een garde op laag vuur net zo lang tot de saus schuimig en iets gebonden is. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer (1 minuut) hierin 4 stengels lente ui en spoel ze koud. Snij de stukken zalmfilet bovenop oppervlakkig in het midden in maar zo dat de filet net niet geheel doorgesneden wordt. Vouw de ingesneden filet open en prik met de punt van een mes 3 gaatjes in het gedeelte dat net niet was doorgesneden. Rijg een stengel geblancheerde lente-ui door de gaatjes, bestrooi de zalm met peper en zout en haal door de bloem. Verwarm een grillpan en smeer deze oppervlakkig in met een laagje olie. Frituur de stukken bewerkte zalm 30 seconden en grill ze daarna kort in de hete grillpan. Leg de zalm na het grillen op een snijplank en snij ze in 3 stukken. Dresseer op de borden,schep de saus rondom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst