Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zalm met witte wijnsaus
PT20M
Gegrilde zalm met witte wijnsaus
Een heerlijk gegrilde zalm met witte wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Pim haakbergen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zalm met witte wijnsaus te bereiden
Doe de ingrediënten voor de witte wijnsaus in een steelpan en klop met een garde op laag vuur net zo lang tot de saus schuimig en iets gebonden is. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer (1 minuut) hierin 4 stengels lente ui en spoel ze koud. Snij de stukken zalmfilet bovenop oppervlakkig in het midden in maar zo dat de filet net niet geheel doorgesneden wordt. Vouw de ingesneden filet open en prik met de punt van een mes 3 gaatjes in het gedeelte dat net niet was doorgesneden. Rijg een stengel geblancheerde lente-ui door de gaatjes, bestrooi de zalm met peper en zout en haal door de bloem. Verwarm een grillpan en smeer deze oppervlakkig in met een laagje olie. Frituur de stukken bewerkte zalm 30 seconden en grill ze daarna kort in de hete grillpan. Leg de zalm na het grillen op een snijplank en snij ze in 3 stukken. Dresseer op de borden,schep de saus rondom.