Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zeeduivel met gestoofde snijbonen
PT45M
Gegrilde zeeduivel met gestoofde snijbonen
Een heerlijk gegrilde zeeduivel met gestoofde snijbonen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gegrilde zeeduivel met gestoofde snijbonen te bereiden
1. Haal de snijbonen door een bonenmolentje. Of verwijder met een dunschiller de vezelige draadjes langs beide kanten en snij de bonen diagonaal in stukjes van 1 cm. Je kunt de snijbonen ruim van tevoren klaarmaken of vlak voor je de vis bakt. Zet een pan met 2 eetlepels olijfolie plus de olie uit het potje ansjovis op het vuur. Hak 4 teentjes knoflook fijn en fruit ze samen met de ansjovisfilets en de Spaanse peper op laag vuur tot ze zacht zijn en de ansjovis moes is geworden. Giet de passata in de pan en doe er de boontjes en takjes rozemarijn bij. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Doe er eventueel nog wat water bij.
2. Snij de stukken zeeduivel horizontaal bijna doormidden, zodat je ze als een boek open kunt klappen. Probeer het zo te doen dat het stuk vis aan beide kanten even dik is. Kerf de stukken vis over het hele oppervlak een beetje in. Zet ze even aan de kant.
3. Hak voor de gremolata de laatste teen knoflook fijn met een snuifje zout. Hak daarna de peterselie fijn en rasp de citroenschil. Meng ze door de knoflook, hak het mengsel nog eens en zet het opzij.
4. Zet een grote grillpan op het vuur. Bestrooi de stukken vis royaal met zout en peper en wrijf ze licht in met olijfolie. Bak de stukken vis 2 minuten aan elke kant of tot ze net gaar zijn (pas op edat je ze niet te gaar laat worden).
5. Haal de bonen van het vuur, proef even en breng ze indien nodig op smaak. Vis de takjes rozemarijn eruit en doe er een kneepje citroensap bij. Schep een hoopje bonen op elk bord en leg er een stuk vis op. Strooi het basilicum en de gremolata erover.
2. Snij de stukken zeeduivel horizontaal bijna doormidden, zodat je ze als een boek open kunt klappen. Probeer het zo te doen dat het stuk vis aan beide kanten even dik is. Kerf de stukken vis over het hele oppervlak een beetje in. Zet ze even aan de kant.
3. Hak voor de gremolata de laatste teen knoflook fijn met een snuifje zout. Hak daarna de peterselie fijn en rasp de citroenschil. Meng ze door de knoflook, hak het mengsel nog eens en zet het opzij.
4. Zet een grote grillpan op het vuur. Bestrooi de stukken vis royaal met zout en peper en wrijf ze licht in met olijfolie. Bak de stukken vis 2 minuten aan elke kant of tot ze net gaar zijn (pas op edat je ze niet te gaar laat worden).
5. Haal de bonen van het vuur, proef even en breng ze indien nodig op smaak. Vis de takjes rozemarijn eruit en doe er een kneepje citroensap bij. Schep een hoopje bonen op elk bord en leg er een stuk vis op. Strooi het basilicum en de gremolata erover.