KookJij

Gegrillde Coquilles en Garnalen uit een Japanse Marinade

Een van de vele variaties met dit kostelijk zeebanket.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrillde Coquilles en Garnalen uit een Japanse Marinade te bereiden

  1. Meng de ingredienten voor de marinade en leg de garnalen er in en de coquilles. Zet dat 30 minuten weg in de koelkast.
  2. Ondertussen zijn de houten sate stokjes te water gelaten en die blijven er ook een half uur in.
  3. Laat vervolgens garnalen en coquilles fatsoenlijk uit druipen.
  4. Rijg dan 3 garnalen op 2 sate stokjes (je krijgt dan een soort ladderfiguurtje)
  5. Vet grillpan in met kwast en olie en doe het zelfde met de garnalen en de coquilles.
  6. Laat de grillpan goed gloiend heet worden en rooster daarin de garnalen en de coquilles  gaar----> laat 2 minuten per kant grillen en dien meteen op.
  7. Geef er gegrillde aubergine bij en gegrille lenteui

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een rosé wijn of een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst