Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde Coquilles en Garnalen uit een Japanse Marinade
PT60M
Gegrillde Coquilles en Garnalen uit een Japanse Marinade
Een van de vele variaties met dit kostelijk zeebanket.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde Coquilles en Garnalen uit een Japanse Marinade te bereiden
- Meng de ingredienten voor de marinade en leg de garnalen er in en de coquilles. Zet dat 30 minuten weg in de koelkast.
- Ondertussen zijn de houten sate stokjes te water gelaten en die blijven er ook een half uur in.
- Laat vervolgens garnalen en coquilles fatsoenlijk uit druipen.
- Rijg dan 3 garnalen op 2 sate stokjes (je krijgt dan een soort ladderfiguurtje)
- Vet grillpan in met kwast en olie en doe het zelfde met de garnalen en de coquilles.
- Laat de grillpan goed gloiend heet worden en rooster daarin de garnalen en de coquilles gaar----> laat 2 minuten per kant grillen en dien meteen op.
- Geef er gegrillde aubergine bij en gegrille lenteui
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een rosé wijn of een droge witte wijn.