KookJij

Gehaktbal de Luxe

Weer gehaktballen? Ja, omdat : Onlangs vroeg een bekende mij om een recept voor gehaktballen, die echt lekker zouden zijn???!!! Uit de vele bestaande receptuur heb ik onderstaand recept gefabriceerd. Er zit nou eens geen Aziatisch smaakje aan.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Hapjes - Koud
  4. > Snacks - Warm
  5. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbal de Luxe te bereiden

  1. Fruit in de heet gemaakte rijstolie de uien, knoflook en gember aan, totdat de uien glazig zijn geworden.
  2. Doe nu alle ingredienten behalve de geklaarde boter in de grote kom en werk dit net zo lang door elkaar tot de massa deegachtig rubberig lijkt te worden.
  3. Draai van dit gehakt "deeg" balletjes ter grootte van een golfbal.
  4. Zet de balletjes een half uur in de koeling.
  5. Verhit de geklaarde boter en gaar hierin de balletjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt ze voor de borrel gebruiken, voor een snackje, voor een tussendoor hapje of bij het eten als vlees. Geef in het laatste geval er dan jus bij, welke is gemaakt met en van de bakboter.
*****************************
Je kunt er eigenlijk alles bij drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst