Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbal uit Azerbeidzjan
PT120M
Gehaktbal uit Azerbeidzjan
Een heerlijk gehaktbal uit azerbeidzjan recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Anne Scheepmaker - Wilbrink - Telegraaf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbal uit Azerbeidzjan te bereiden
1).Verhit 3 eetlepels olijf olie in een anti-aanbakpan en fruit daarin aan de uien, kaneel en nootmuskaat. Wanneer de uien glazig geworden zijn de knoflook toevoegen en nog 2 minuten doorbakken.
2).Doe de inhoud van de anti-aanbakpan bij het gehakt en maak er een homogeen mengsel van.
3).Nu gaan alle andere ingrediënten bij het gehakt en die werken we ook goed door het gehakt. Maak dan van het gehakt een grote bal (met een platte onderzijde) die net in een ovenschaal past.
4).Vet de kom in met een kwast en vlei de bal in de schotel.
5).Strijk de bovenzijde van de bal heel glad met behulp van natte beoliede handen. De kom gaat nu de oven in (in het midden) en blijft daar 90 minuten. Zet de oven nu af (of haal de schaal er uit als je de oven anderszins nodig hebt) en laat het vlees 10 minuten rusten.
2).Doe de inhoud van de anti-aanbakpan bij het gehakt en maak er een homogeen mengsel van.
3).Nu gaan alle andere ingrediënten bij het gehakt en die werken we ook goed door het gehakt. Maak dan van het gehakt een grote bal (met een platte onderzijde) die net in een ovenschaal past.
4).Vet de kom in met een kwast en vlei de bal in de schotel.
5).Strijk de bovenzijde van de bal heel glad met behulp van natte beoliede handen. De kom gaat nu de oven in (in het midden) en blijft daar 90 minuten. Zet de oven nu af (of haal de schaal er uit als je de oven anderszins nodig hebt) en laat het vlees 10 minuten rusten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Serveer het met bv een salade (bv Griekse salade) en een gekruid rijstgerecht.
djmagich zegt: