Recept
« Terug naar recepten
gehaktballetjes in pittige saus
PT35M
gehaktballetjes in pittige saus
Een heerlijk gehaktballetjes in pittige saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gehaktballetjes in pittige saus te bereiden
Snijd de aardappels in blokjes en kook ze 25 min gaar. Laat ze goed uitlekken en stamp ze in een grote kom tot puree. Voeg gehakt ui koriander knoflook zout en peper toe en meng goed. Rol van het mengsel met de hand 20 balletjes. Verhit voor de saus de olie in de pan en bak de ui 5 min. Voeg de overige ingredienten voor de saus toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat de sAUS 20 MIN PRUTTELEN. Verhit intussen de boter en olie voor de gehaktballetjes in een koekenpan. Bak de balletjes in gedeelten in 15 min bruin en keer ze regelmatig. Houd ze warm terwijl u de rest bakt. Leg de gehaktballetjes op een voorverwarmde platte schaal. Giet de saus eromheen en serveert de balletjes gegarneerd met verse koriander.