Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in rozemarijn-tomatensaus
PT50M
Gehaktballetjes in rozemarijn-tomatensaus
Een heerlijk gehaktballetjes in rozemarijn-tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Smakelijk en Gezond : Cholestorolarm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in rozemarijn-tomatensaus te bereiden
1. Het gehakt mengen met paneermeel + peterselie + bieslook + eiwit + zout + peper. Vorm daar balletjes van iets groter dan pingpongballetjes. (ik kon 8 balletjes vormen)
2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin. (vuur niet al te hoog). Als ze klaar zijn laten uitlekken op keukenpapier.
3. Ondertussen de saus maken: De tomaten met het vocht wat fijner prakken en samen met de rest van de ingrediënten aan de kook brengen in bijvoorbeeld een braadpan.
4. Als de saus kookt het vuur lager draaien en de saus zonder deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes laten sudderen en wat in laten dikken.
5.De rozemarijntakjes eruit halen en weggooien.
6. Vlak vóór je gaat eten de gehaktballetjes in de saus doen en goed opwarmen tot ze weer heet zijn.
Als je de saus te dik vindt wat kokend water erbij schenken.
2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin. (vuur niet al te hoog). Als ze klaar zijn laten uitlekken op keukenpapier.
3. Ondertussen de saus maken: De tomaten met het vocht wat fijner prakken en samen met de rest van de ingrediënten aan de kook brengen in bijvoorbeeld een braadpan.
4. Als de saus kookt het vuur lager draaien en de saus zonder deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes laten sudderen en wat in laten dikken.
5.De rozemarijntakjes eruit halen en weggooien.
6. Vlak vóór je gaat eten de gehaktballetjes in de saus doen en goed opwarmen tot ze weer heet zijn.
Als je de saus te dik vindt wat kokend water erbij schenken.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Persoonlijk hou ik van iets pittiger smaak. Ik heb dus meer kruiden gebruikt in de saus en ook ong. een half runderbouillonblokje erboven verkruimeld. In plaats van milde paprikapoeder heb ik pikante gebruikt.
mia7 zegt:
Ik kan nog steeds niet koken :(