Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in tomaten-yoghurtsaus
PT25M
Gehaktballetjes in tomaten-yoghurtsaus
Een heerlijk gehaktballetjes in tomaten-yoghurtsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in tomaten-yoghurtsaus te bereiden
Pel de ui en snipper deze. Meng ui, ei, paneermeel, peper, zout, nootmuskaat en 1 eetl. koriander door het gehakt. Kneed goed en vorm er kleine balletjes van.
Bereiden:
Verhit de boter en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de gepelde tomaten (die eventueel iets kleiner gesneden zijn) met het sap toe en laat de balletjes in 10 minuten garen. Meng de maïzena door de yoghurt en schenk deze al roerend bij de gehaktballetjes. Blijf voorzichtig roeren totdat de saus iets dikker is. Strooi voor het serveren de rest van de koriander erover.
Tip:
U kunt de koriander door munt vervangen. Om een mediterraans accent aan dit gerecht te geven kunt u gehalveerde, zwarte olijven aan de saus toevoegen.
Variatie:
Lekker bij rijst of met stokbrood
Bereiden:
Verhit de boter en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de gepelde tomaten (die eventueel iets kleiner gesneden zijn) met het sap toe en laat de balletjes in 10 minuten garen. Meng de maïzena door de yoghurt en schenk deze al roerend bij de gehaktballetjes. Blijf voorzichtig roeren totdat de saus iets dikker is. Strooi voor het serveren de rest van de koriander erover.
Tip:
U kunt de koriander door munt vervangen. Om een mediterraans accent aan dit gerecht te geven kunt u gehalveerde, zwarte olijven aan de saus toevoegen.
Variatie:
Lekker bij rijst of met stokbrood