Geef op elk bord een schep spaghetti en verdeel daarover de balletjes met de saus.
Strooi daarover nog wat peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in Tomatensaus met Spaghetti
PT60M
Gehaktballetjes in Tomatensaus met Spaghetti
Een heerlijk gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in Tomatensaus met Spaghetti te bereiden
1).Bak in een pan met dikke bodem en deksel in de olijfolie de uien, knoflook en het tomaten concentraat. Als de uien zacht zijn geworden kunnen alle andere ingredienten er bij in.
2).Breng dat mengsel al roerend aan de kook, doe het deksel er op en laat op een zo klein mogelijk vuur door- sudderen.
3).Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak dan van het beslag balletjes zo groot als een golfballetje. (eerder kleiner dan groter)
4).Bak alle balletjes in voldoende olijfolie. Balletjes moeten aan alle kanten goud bruin zijn.
5).Doe daarna de balletjes in de kokende saus en laat ze daarin nog een 20 minuten minimaal verder garen.
6).Kook de spaghetti volgens de regelen van de kunst al dente en voorkom dat ze verkleven.
2).Breng dat mengsel al roerend aan de kook, doe het deksel er op en laat op een zo klein mogelijk vuur door- sudderen.
3).Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak dan van het beslag balletjes zo groot als een golfballetje. (eerder kleiner dan groter)
4).Bak alle balletjes in voldoende olijfolie. Balletjes moeten aan alle kanten goud bruin zijn.
5).Doe daarna de balletjes in de kokende saus en laat ze daarin nog een 20 minuten minimaal verder garen.
6).Kook de spaghetti volgens de regelen van de kunst al dente en voorkom dat ze verkleven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
liske zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.