Vond na jaren dit recept weer !!!
Het is wel wat bewerkelijk en als je het leest hélemáál,
maar het is lekker en zondere de groenten is het ook lekker als broodbeleg, (maar dat is persoonlijk).
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood
PT120M
Gehaktbrood
Een heerlijk gehaktbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
600? kCal energie
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
een recept dat ik in 2004 heb gekregen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood te bereiden
Bak in de wok de sjalotten, lenteuitjes, paprika's, de knoflook 5-8 min in de olijfolie (zacht vuur).
Laat het afkoelen.
Klop de eieren los met cayennepeper, zout, komijn, piment, nootmuskaat en tomatenketchup.
Meng het gehakt met de helft van groentemengsel en eimengsel.
Voeg het broodkruim/paneermeel toe en maak er een samenhangend geheel van.
Vorm het gehakt tot een brood en leg het in de vorm.
Leg de lange dunne plakken ontbijtspek over het gehaktbrood en stop de uiteinden van het spek onder het brood.
Steek wat takjes rozemarijn en de laurier in het brood en zet het in de oven.
Bak het 15 min.
Schakel de oven terug tot 175°C en bak het gerecht nog 1¼ - 1½ uur.
Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met de rest van de groenten als garnering.
Laat het afkoelen.
Klop de eieren los met cayennepeper, zout, komijn, piment, nootmuskaat en tomatenketchup.
Meng het gehakt met de helft van groentemengsel en eimengsel.
Voeg het broodkruim/paneermeel toe en maak er een samenhangend geheel van.
Vorm het gehakt tot een brood en leg het in de vorm.
Leg de lange dunne plakken ontbijtspek over het gehaktbrood en stop de uiteinden van het spek onder het brood.
Steek wat takjes rozemarijn en de laurier in het brood en zet het in de oven.
Bak het 15 min.
Schakel de oven terug tot 175°C en bak het gerecht nog 1¼ - 1½ uur.
Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met de rest van de groenten als garnering.