Recept
« Terug naar recepten
Gehaktpasteitje met kaas
PT40M
Gehaktpasteitje met kaas
Een heerlijk gehaktpasteitje met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktpasteitje met kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui ± 4 min. Voeg het gehakt en de doperwten toe. Bak het vleesmengsel onder voortdurend roeren rul. Roer de gezeefde tomaten erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en rozemarijn. Verdeel het mengsel over een bord, zodat het snel afkoelt.
Roer 1 ei en de kaas door het afgekoelde gehaktmengsel. Halveer de deegplakjes diagonaal, u heeft nu 12 driehoeken. Bestrijk de deegplakjes licht met losgeklopt ei. Verdeel het gehaktmengsel over de deegplakjes. Vouw de deegplakjes dubbel en druk de randen goed aan met een vork.
Leg de pasteitjes op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak de pasteitjes in ± 15 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Tip: als je geen pakje gezeefde tomaten wilt openmaken voor 2 eetlepels dan kun je een klein blikje tomatenpuree gebruiken.
Roer 1 ei en de kaas door het afgekoelde gehaktmengsel. Halveer de deegplakjes diagonaal, u heeft nu 12 driehoeken. Bestrijk de deegplakjes licht met losgeklopt ei. Verdeel het gehaktmengsel over de deegplakjes. Vouw de deegplakjes dubbel en druk de randen goed aan met een vork.
Leg de pasteitjes op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak de pasteitjes in ± 15 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Tip: als je geen pakje gezeefde tomaten wilt openmaken voor 2 eetlepels dan kun je een klein blikje tomatenpuree gebruiken.