Recept
« Terug naar recepten
Gehakttaartje met broccoli en tomaatjes
PT60M
Gehakttaartje met broccoli en tomaatjes
Een heerlijk gehakttaartje met broccoli en tomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keurslager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakttaartje met broccoli en tomaatjes te bereiden
Haal het deeg op tijd uit de vriezer. Vet de springvorm in met een kwastje met olie en bestrooi met wat bloem. Kook 1 minuut de broccoliroosjes in wat water met zout. Spoel af onder koud water en laat uitdruppen in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt met wat zout, peper en oregano in een koekenpan rul en giet het vet wat vrij komt weg. Verdeel het deeg over de springvorm en zorg dat de opstaande rand helemaal tot aan de bovenkant bedekt is. Druk de randjes goed op elkaar. Klop de eieren met de room en ketchup los. Schep het gehakt, broccoli en tomaatjes door de eierroom zodat alles met een laagje is bedekt. Voeg nog een beetje zout en peper toe en de helft van de kaas. Roer goed door en schep dan alles in de deegvorm. Duw alles goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan en strooi de rest van de kaas erover. Vouw het deeg wat er boven uitkomt gewoon om. Bak de taart in 40 minuten mooi bruin en gaar. Laat wel even 10 minuten staan voordat je de taart gaat aansnijden.