Recept
« Terug naar recepten
Geitenkaassoufflé en salade
PT30M
Geitenkaassoufflé en salade
Een heerlijk geitenkaassoufflé en salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geitenkaassoufflé en salade te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng intussen de salade met de verse kruiden. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met sinaasappelsap.
Klop een dressing (let op dat de honing wel goed oplost in de olie)
Vet 6 kleine schaaltjes in met olijfolie en bestrooi de wanden en de bodem met geraspte parmezaankaas.
Roer de geitenkaas zacht. Voeg de eierdooiers, mosterd, citroensap en dragon toe.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Klop de eiwitten stijf en en meng ze beetje bij beetje door het geitenkaasmengsel.
Verdeel over de schaaltjes en bestrooi met de pijnboompitten.
Zet ze 15 - 20 minuten in de oven tot de soufflés goudbruin zijn.
Maak intussen de salade af: verdeel de dressing over de salade en leg de reepjes zongedroogde tomaten en evt pecorino kaas of parmezaanze kaas in het midden over de salade heen. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Meng intussen de salade met de verse kruiden. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met sinaasappelsap.
Klop een dressing (let op dat de honing wel goed oplost in de olie)
Vet 6 kleine schaaltjes in met olijfolie en bestrooi de wanden en de bodem met geraspte parmezaankaas.
Roer de geitenkaas zacht. Voeg de eierdooiers, mosterd, citroensap en dragon toe.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Klop de eiwitten stijf en en meng ze beetje bij beetje door het geitenkaasmengsel.
Verdeel over de schaaltjes en bestrooi met de pijnboompitten.
Zet ze 15 - 20 minuten in de oven tot de soufflés goudbruin zijn.
Maak intussen de salade af: verdeel de dressing over de salade en leg de reepjes zongedroogde tomaten en evt pecorino kaas of parmezaanze kaas in het midden over de salade heen. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.