KookJij

Gekneusde aardappelen uit de oven

Een heerlijk gekneusde aardappelen uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekneusde aardappelen uit de oven te bereiden

Kook de aardappelen in licht gezouten water in ca. 20 minuten gaar. Meng de boter met de sinaasappelrasp, knoflook en peterselie en voeg hier een flinke draai peper aan toe. Laat de smaken even intrekken.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de aardappelen af en laat ze in 5 minuten droog stomen. Leg ze op een licht ingevette bakplaat en gebruik een stamper om de bovenkant van de aardappelen te breken. Zorg dat je ze niet helemaal doorbreekt. Verdeel de boter over de aardappelen en strooi er wat grof zeezout op. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst