Recept
« Terug naar recepten
Gekookte mosselen met bisque van garnalen
PT60M
Gekookte mosselen met bisque van garnalen
Een heerlijk gekookte mosselen met bisque van garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gekookte mosselen met bisque van garnalen te bereiden
Vooraleerst trekt men een bisque uit verse schalen van garnalen. Ideaal voor mensen, die zelf garnalen kunnen pellen. In plaats van garnalen kan men ook de schalen gebruiken van kreeft, krab of langoustines. Dit doet men als volgt; eerst de schalen fijnstampen en dan gedurende een half uur met een halve liter water met zout laten trekken (uitzouten). Het extract (bisque) zeven. In de mosselpan eerst de uien voorzichtig laten fruiten in de roomboter. Voorkom aanbranden! Voeg toe de bisque, de peterselie, venkel, peper, zout en het aanvullende water zoveel als nodig is. Aan de kook brengen.
Spoel vervolgens daarna de mosselen goed schoon door gemiddeld 5 keer in een teiltje met vers schoon water door met beide handen te schudden tot er geen zand en andere ongerechtigheden meer vrijkomen. Dit zouden die Zeeuwen uit Yerseke eigenlijk op de verpakking moeten aangeven. Als de 'soep' kookt de gewassen mosselen overbrengen naar de mosselpan, tegelijkertijd met de fijngewreven beschuit, cq paneermiddel. Gedurende 5-15 minuten koken tot de schalen openstaan. Voila !
Spoel vervolgens daarna de mosselen goed schoon door gemiddeld 5 keer in een teiltje met vers schoon water door met beide handen te schudden tot er geen zand en andere ongerechtigheden meer vrijkomen. Dit zouden die Zeeuwen uit Yerseke eigenlijk op de verpakking moeten aangeven. Als de 'soep' kookt de gewassen mosselen overbrengen naar de mosselpan, tegelijkertijd met de fijngewreven beschuit, cq paneermiddel. Gedurende 5-15 minuten koken tot de schalen openstaan. Voila !
Mijn kookverhaal (Jake Vos)
Persoonlijk zou ik nog willen experimenteren met zeewier, dat steeds meer in zwang komt, met als doel de zilte smaak van de mossel nog meer op de voorgrond te laten treden.