KookJij

Gekruide gehaktworstjes van de grill

Een heerlijk gekruide gehaktworstjes van de grill recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekruide gehaktworstjes van de grill te bereiden

Harisa is ook kant en klaar verkrijgbaar in een Turkse of Marokkaanse winkel.
Meng de komijn, koriander, harisa, zout en cayennepeper in een kommetje door elkaar. Doe dit mengsel samen met het losgeklopte ei en het gehakt in een keukenmachine en draai het gehakt goed fijn.
Meng de ui, peterselie en oregano door het gehakt en zet het gehakt vervolgens ca. 30 minuten in de koelkast zodat de kruiden er goed in kunnen trekken.
Kneed het gehakt daarna opnieuw en verdeel het in 12 gelijke porties. Vorm langgerekte worstjes van het gehakt en steek de worstjes aan houten spiesen. Bestrijk de worstjes met olijfolie en leg ze tussen een grilrooster. Gril ze op een niet te hete barbecue in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de gehaktworstjes met een salade van tomaten, komkommer, uien en olijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst