Recept
« Terug naar recepten
Gekruide gehaktworstjes van de grill
PT40M
Gekruide gehaktworstjes van de grill
Een heerlijk gekruide gehaktworstjes van de grill recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekruide gehaktworstjes van de grill te bereiden
Harisa is ook kant en klaar verkrijgbaar in een Turkse of Marokkaanse winkel.
Meng de komijn, koriander, harisa, zout en cayennepeper in een kommetje door elkaar. Doe dit mengsel samen met het losgeklopte ei en het gehakt in een keukenmachine en draai het gehakt goed fijn.
Meng de ui, peterselie en oregano door het gehakt en zet het gehakt vervolgens ca. 30 minuten in de koelkast zodat de kruiden er goed in kunnen trekken.
Kneed het gehakt daarna opnieuw en verdeel het in 12 gelijke porties. Vorm langgerekte worstjes van het gehakt en steek de worstjes aan houten spiesen. Bestrijk de worstjes met olijfolie en leg ze tussen een grilrooster. Gril ze op een niet te hete barbecue in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de gehaktworstjes met een salade van tomaten, komkommer, uien en olijven.
Meng de komijn, koriander, harisa, zout en cayennepeper in een kommetje door elkaar. Doe dit mengsel samen met het losgeklopte ei en het gehakt in een keukenmachine en draai het gehakt goed fijn.
Meng de ui, peterselie en oregano door het gehakt en zet het gehakt vervolgens ca. 30 minuten in de koelkast zodat de kruiden er goed in kunnen trekken.
Kneed het gehakt daarna opnieuw en verdeel het in 12 gelijke porties. Vorm langgerekte worstjes van het gehakt en steek de worstjes aan houten spiesen. Bestrijk de worstjes met olijfolie en leg ze tussen een grilrooster. Gril ze op een niet te hete barbecue in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de gehaktworstjes met een salade van tomaten, komkommer, uien en olijven.