Recept
« Terug naar recepten
Gekruide zalmsoufflés
PT10M
Gekruide zalmsoufflés
Een heerlijk gekruide zalmsoufflés recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gekruide zalmsoufflés te bereiden
1. Beboter twee soufflévormen (inhoud 1 kopje). Vermeng in een grote kom de zalm goed met de kruiden en peper.
2. Verhit de margarine in een middelgrote sauspan, roer de bloem erdoor en kook tot de boter schuimt. Haal de pan van het vuur. Roer er beetje voor beetje de melk door en kook deze al roerende op het vuur tot de saus kookt en indikt. Roer de saus door het zalmmengsel.
3. Klop het eiwit tot zich witte pieken vormen; spatel het eiwit door het zalmmengsel. Schep het mengsel in de voorbereide vormen.
4. Bak de soufflés ca. 20 minuten in de warme oven (180-190 °C; stand 4) of tot ze gerezen en goed bruin zijn.
2. Verhit de margarine in een middelgrote sauspan, roer de bloem erdoor en kook tot de boter schuimt. Haal de pan van het vuur. Roer er beetje voor beetje de melk door en kook deze al roerende op het vuur tot de saus kookt en indikt. Roer de saus door het zalmmengsel.
3. Klop het eiwit tot zich witte pieken vormen; spatel het eiwit door het zalmmengsel. Schep het mengsel in de voorbereide vormen.
4. Bak de soufflés ca. 20 minuten in de warme oven (180-190 °C; stand 4) of tot ze gerezen en goed bruin zijn.
Yvonne zegt: