Recept
« Terug naar recepten
Gemakkelijke bechamelsaus
PT5M
Gemakkelijke bechamelsaus
Een heerlijk gemakkelijke bechamelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemakkelijke bechamelsaus te bereiden
De boter in de pan laten smelten, de bloem erbij, roeren, en daarna de melk, zout en peper en roeren tot ingedikt.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
De allergemakkelijkste bechamelsaus, (gewoon een kwart van alles) en nog lekker ook !
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
michiel zegt:
Ik ben zelf sous-chef in een restaurant waar we alleen maar maizena gebruiken om te binden, dit puur i.v.m. de minimale invloed die dit op de smaak en kleur heeft. Groeten Michiel
Liske zegt:
Tanneke zegt:
rangvi zegt:
Een vraag : maizena ipv bloem ?? Heb ik nog nooit gedaan, moet ik echt eens proberen ! Is de saus dan iets lichter of zo ? Vertel me even het verschil als je wil. Ik ben helaas niet zo'n hele goeie kokkin ! Bij voorbaat dank ! O ja : ik woon in Frankrijk, en hier doen ze er nooit nootmuskaat in, dus had ik dat achterwege gelaten ! Groetjes uit een zonnig Brest.
Michiel zegt: