Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerd kalfsvlees met gewokte picklesgroenten
PT30M
Gemarineerd kalfsvlees met gewokte picklesgroenten
Een heerlijk gemarineerd kalfsvlees met gewokte picklesgroenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerd kalfsvlees met gewokte picklesgroenten te bereiden
Haal met een dunschiller de schil van de citroen. Doe die met de olie, de gesnipperde look en de verse rozemarijn bij het vlees. Laat een nachtje marineren in de koelkast.
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Wok de groenten met uitzondering van de lente-ui voor driekwart gaar in hete arachideolie.
Meng de suiker, de mosterd en het kerriepoeder door de azijn. Rasp er de verse gember bij en doe dit mengsel bij de groenten. Laat nog enkele minuten verder sudderen.
Dep de marinade van het vlees, kruid met peper en zout en rooster het vlees in een hete grillpan. Laat het vervolgens even rusten.
Werk de wokgroenten af met de gesnipperde lente-ui.
Serveer het vlees met de wokgroenten en enkele scheutjes shiso. Druppel nog wat van de resterende marinade over het vlees.
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Wok de groenten met uitzondering van de lente-ui voor driekwart gaar in hete arachideolie.
Meng de suiker, de mosterd en het kerriepoeder door de azijn. Rasp er de verse gember bij en doe dit mengsel bij de groenten. Laat nog enkele minuten verder sudderen.
Dep de marinade van het vlees, kruid met peper en zout en rooster het vlees in een hete grillpan. Laat het vervolgens even rusten.
Werk de wokgroenten af met de gesnipperde lente-ui.
Serveer het vlees met de wokgroenten en enkele scheutjes shiso. Druppel nog wat van de resterende marinade over het vlees.