Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerd varkenskroontje
PT45M
Gemarineerd varkenskroontje
Een heerlijk gemarineerd varkenskroontje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerd varkenskroontje te bereiden
Maak de marinade : Meng de olijfolie met de witte wijn, een versnipperd sjalotje, tijm en laurier. Kruid met peper en zout.
Laat het varkenskroontje hierin marineren gedurende 4 uur. Haal het vlees uit de marinade en droog goed af.
Laat boter hazelnootbruin worden in een pan en korst het vlees aan alle kanten bruin (5 minuten).
Haal het vlees uit de pan en leg in een braadslede, overgiet met de vetstof uit de pan.
Laat het vlees verder bakken in de oven : 180°C – 30 minuten.
Voeg nu de room toe in de pan samen met een doosje kruidenkaas. Roer mooi los en kruid met peper en zout. Laat even inkoken tot een mooi sausje.
Stoof de champignons kort aan in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg wat citroensap toe.Was de krielaardappeltjes goed en snijd ze in 4. Schik ze in een braadslede en besprenkel goed met olijfolie. Leg er rozemarijn tussen en kruid af en bak af in de oven : 20 minuten op 180°C.
Dresseer : Snijd het kroontje in plakjes, portioneer ieder plakje in 3. Schik op een bord, nappeer met de saus en schik er de champignons en de aardappeltjes bij.
Laat het varkenskroontje hierin marineren gedurende 4 uur. Haal het vlees uit de marinade en droog goed af.
Laat boter hazelnootbruin worden in een pan en korst het vlees aan alle kanten bruin (5 minuten).
Haal het vlees uit de pan en leg in een braadslede, overgiet met de vetstof uit de pan.
Laat het vlees verder bakken in de oven : 180°C – 30 minuten.
Voeg nu de room toe in de pan samen met een doosje kruidenkaas. Roer mooi los en kruid met peper en zout. Laat even inkoken tot een mooi sausje.
Stoof de champignons kort aan in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg wat citroensap toe.Was de krielaardappeltjes goed en snijd ze in 4. Schik ze in een braadslede en besprenkel goed met olijfolie. Leg er rozemarijn tussen en kruid af en bak af in de oven : 20 minuten op 180°C.
Dresseer : Snijd het kroontje in plakjes, portioneer ieder plakje in 3. Schik op een bord, nappeer met de saus en schik er de champignons en de aardappeltjes bij.