KookJij

Gemarineerde asperges

Een heerlijk gemarineerde asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde asperges te bereiden

Met dunschiller asperges van vlak onder kopje aan uiteinde schillen.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Hierin asperges in ongeveer 20 min. gaar koken.
Intussen sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Een kopje peterselie en bieslook fijnknippen.

In kommetje doen:
Sjalotjes, peterselie, bieslook, tijm, tomatenketchup, azijn en kappertjes.
Dit alles door elkaar roeren.
Met vork al kloppend olie toevoegen.
Blijven kloppen tot lichtgebonden saus.
Op smaak brengen met zout, peper en snufje suiker.
Asperges afgieten.
In schaal leggen.
Kruidensaus erover schenken en laten afkoelen.
Asperges over 5 borden verdelen.
Achtergebleven saus erop scheppen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst