Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde asperges
PT35M
Gemarineerde asperges
Een heerlijk gemarineerde asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde asperges te bereiden
Met dunschiller asperges van vlak onder kopje aan uiteinde schillen.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Hierin asperges in ongeveer 20 min. gaar koken.
Intussen sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Een kopje peterselie en bieslook fijnknippen.
In kommetje doen:
Sjalotjes, peterselie, bieslook, tijm, tomatenketchup, azijn en kappertjes.
Dit alles door elkaar roeren.
Met vork al kloppend olie toevoegen.
Blijven kloppen tot lichtgebonden saus.
Op smaak brengen met zout, peper en snufje suiker.
Asperges afgieten.
In schaal leggen.
Kruidensaus erover schenken en laten afkoelen.
Asperges over 5 borden verdelen.
Achtergebleven saus erop scheppen
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Hierin asperges in ongeveer 20 min. gaar koken.
Intussen sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Een kopje peterselie en bieslook fijnknippen.
In kommetje doen:
Sjalotjes, peterselie, bieslook, tijm, tomatenketchup, azijn en kappertjes.
Dit alles door elkaar roeren.
Met vork al kloppend olie toevoegen.
Blijven kloppen tot lichtgebonden saus.
Op smaak brengen met zout, peper en snufje suiker.
Asperges afgieten.
In schaal leggen.
Kruidensaus erover schenken en laten afkoelen.
Asperges over 5 borden verdelen.
Achtergebleven saus erop scheppen